Vera Van Renterghem | Een nieuwe wereld in honderd dagen
1358
page-template-default,page,page-id-1358,page-child,parent-pageid-492,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Een nieuwe wereld in honderd dagen

Een nieuwe wereld in honderd dagen

‘Hoe zou de wereld eruitzien als je gedurende één dag alles kon beslissen?’

 

Dit vroeg ik aan honderden jongeren uit de meest diverse middens. Ze tekenden hun belevenissen op in een dagboek. Honderd verhalen werden verzameld in het boek ‘Een nieuwe wereld in honderd dagen’.

 

Ze bieden je een unieke inkijk in hun leven en gedachten. Hun authenticiteit is de basis van de creatie van de Nieuwe Wereld waarin ze zichzelf en de hele wereldbevolking een plek willen geven. Ze schenken hun verhaal weg omdat het jouw verhaal zou kunnen zijn.

 

In het boek maak je kennis met een drugsverslaafde jongen die hoopt op het afsluiten van zijn verleden, met een autistisch meisje dat haar best doet om uit te leggen wat ze voelt, met het stotterende meisje dat haar grootste wens uitlegt, met de vluchteling die van zijn wanhoop een bron van hoop maakt, met de Belgisch kampioen schaken die zijn pionnen op de wereld zet, met het meisje dat zich inzet voor het behoud van de natuur, met de circusjongen die de wereld op zijn kop wil zetten, met de creatieveling die zijn wereld kleurt, met het zigeunermeisje dat haar hart openzet, met de jongen die twijfelt of hij priester wil worden, met het fluistermeisje, met de joodse jongen … en de vele andere jongeren die allemaal hetzelfde gemeen hebben: een toekomst.

 

Eleni Debo heeft hun verhalen met prachtige portretten geïllustreerd.
De jongeren spreiden in hun verhalen hun vleugels uit.

 

Dit boek is bestemd voor iedereen van de hele wereld, voor elke leeftijd, zonder onderscheid. Hun verhalen zijn de startmotor voor verandering.

Pers

En recensies:

 

‘Een van de vijftien beste zomerboeken 2021!’

Uit: de krant DE MORGEN van 03-07-2021.

 


 

Deze generatie jongeren weet precies wat er mis is met de wereld en leggen de vinger precies op de zere plek. Dit boek laat echt zien dat vanuit wanhoop een hoopvolle situatie kan ontstaan, en een droom die realiteit kan worden. Als echte architecten van een nieuwe wereld die je niet moet onderschatten.

Ik zou het iedereen echt aanraden om dit boek eens te lezen en je te laten meevoeren, verrijken en verbazen!

Uit: Recensie Tante Boekie (Rotterdam) op Facebook en Instagram www.facebook.com/113084887203353

 


 

Minister-president Jan Jambon geeft zijn collega-ministers vakantielectuur. ‘Een Nieuwe Wereld in 100 dagen’ werd ervoor geselecteerd door BoekenOverleg.

Uit: www.literatuurvlaanderen.be/nieuws/jan-jambon-geeft-vlaamse-ministers-vakantielectuur

 


 

‘Een Nieuwe Wereld in 100 dagen’ is een ambitieus project dat een unieke inkijk geeft in de wensen en gedachten van een diverse groep jonge mensen. Knap hoe Vera Van Renterghem een gestructureerd geheel heeft gemaakt van honderd verschillende verhalen zonder daarbij de unieke stem van de verschillende vertellers te verliezen. De creatieve geïllustreerde portretten van Debo maken elk verhaal nog meer invoelbaar en persoonlijk.’

Uit: mappalibri.be

Uitgeverij: Pelckmans Uitgevers

Een nieuwe wereld in honderd dagen