top of page

Boektrailer

Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Oscar Cook – deel 3

Dit is geen doodgewoon verhaal van een dertienjarige jongen die in een bejaardenhuis woont en vriendschap sluit met tachtigjarigen.

 

Nee, geloof me, er gebeuren vreemde dingen. 

Uitgeverij: Pelckmans (Voorheen: Van Halewyck)

Illustratie cover: Isabel Bouttens

OscarCook-deel3-Buitengewoon-Zonderlinge-Gebeurtenissen-Vera-Van-Renterghem.jpg

Het Verhaal

Wat moet ik denken van een eeuwenoude vloek en het schoentje van Ko Ai, van blinde Chang en van het wrede volk in het Kachingebergte en hun jademijnen?
 
Stiene en ik belanden in Beijing in het jaar 1420. Brengt dit ons dichter bijeen of drijft het ons verder uit elkaar? Durf ik de waarheid onder ogen te zien? Ook als die het geheim van mijn vader en moeder ontsluiert?

cook-3-citaat-10-1.jpg

De Pers over Oscar Cook

Het verhaal spreekt ontzettend tot de verbeelding en vooral de details van de gedeelten die zich afspelen in Beijing zijn bijzonder mooi opgetekend. Als lezer waan je je bijna echt in het Beijing van 1420. De Vlaamse schrijfster en historica Vera Van Renterghem heeft met deze serie een verhaal geschreven dat veel jongeren zal weten te boeien. Tijdens dit avontuur kom je er als lezer achter, dat er binnenin elk verhaal weer een ander schuilt en hoe belangrijk vriendschap is.
 Uit: Chicklit.nl (Maria Stam) 

 
Oscar Cook is een buitengewoon kereltje. Hij maakt magische avonturen mee die het daglicht niet altijd kunnen verdragen. In deze spannende boeken gaan geschiedenis, magie en mysteries hand in hand.
Ook in dit boek zitten wat heel spannende scènes, die je pagina voor pagina zullen laten verslinden
 Uit: Coole Suggesties (Dennis Van Houts) 

 
Jeugdauteur Vera Van Renterghem heeft met deze trilogie een heus pareltje geschreven. Een verhaal dat boeit van begin tot einde over een dertienjarige jongen die in een bejaardenhuis woont en het ene na het andere avontuur beleeft.
 Uit: boekenkastweb.wordpress.com 

 
Samen met vriendin Stiene brengt de fetisj Oscar naar het China en Birma van 1420, een tijd waarin jonge meisjes worden uitgebuit in de mijnbouw, op zoek naar jade. Door dit mooi in de historische context geplaatste verhaal heen loopt Oscars zoektocht naar zijn moeder en haar betrokkenheid bij de misstanden in China. Een zoektocht met verhaallijnen die op meerdere niveaus verteld worden. Zullen alle losse eindjes nu opgelost zijn? Het is te hopen van niet, want Oscar en Stiene en hun “bejaarde’ vrienden verdienen nog vele verhalen, en heel veel lezers! Wederom een spannend, fantasierijk leesboek.
 Uit: NBD Biblion, Mart Seerden

cook-3-citaat-14.jpg

Citaten uit Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Nieuwtjes over Oscar

Tot nu toe verschenen in de Oscar Cook reeks

bottom of page