top of page

Boektrailer

Opmerkelijke Gebeurtenissen

Oscar Cook – deel 4

In dit nieuwste boek van Oscar Cook, lijkt het erop dat het leventje van Oscar nooit meer normaal zal zijn.

 

Als zijn vriendin Stiene een kistje met vreemde munten en een briefje van haar verdwenen mama ontdekt, start een nieuw opmerkzaam avontuur. 

 

Dankzij de onvoorspelbare en vreemde kracht in Oscars binnenste en het verbond van jong en oud reist hij samen met Stiene door tijd en ruimte om de waarheid over het leven van Stienes moeder te ontdekken.

Uitgeverij: Pelckmans

Illustratie cover: Isabel Bouttens

OscarCook-deel4-Opmerkelijke-Gebeurtenissen-Vera-Van-Renterghem.jpg

Compilate van de eerste 3 Oscar Cook boeken

Het Verhaal

Ze belanden na een indrukwekkende reis in Salem in het jaar 1692. Salem was toen een Engelse koloniestad in Noord-Amerika. Al jarenlang was de spanning er al hoog opgelopen door de oorlogen met de Fransen en met de oorspronkelijke Indianenbevolking. Als daarbovenop de stad in de ban is van hekserij, loopt de ketel over.
 
Maar wat heeft hekserij te maken met de moeder van Stiene? Wat als Oscar en Stiene ook beschuldigd worden van hekserij? Moeten ze argwaan koesteren voor de Indiaanse vrouw die hen wil helpen? En is het waar dat er in het universum een plek is waar alle mensenlevens worden bewaard?
 
Wat ze ontdekken over de moeder van Stiene stijgt boven hun verbeelding uit.

OscarCook-deel4-Opmerkelijke-Gebeurtenissen-2021-04-20-at-13.03.11.jpg

De Pers over Oscar Cook

Na het succes van de eerste trilogie is Oscar (gelukkig) nog niet uitverteld en is er met ‘Oscar Cook, Opmerkelijke gebeurtenissen’ een uitstekend vervolg verschenen over de avonturen van Oscar, Stiene en de anderen. Ook dit vierde boek rond de dertienjarige jongen bevat een leuk, spannend en avontuurlijk verhaal, voorzien van de nodige humor.
Het is steeds een plezier om de boeken van jeugdauteur Vera Van Renterghem te lezen, ook haar nieuwste boek is een pareltje. Dit boek is geschikt voor lezers vanaf 12 jaar en is een absolute aanrader
 Uit: Boekenkastweb
 

 
Ik kon aan de kleine details in het verhaal merken dat dit verhaal is geschreven door een historica. Elk dingetje klopt en dat komt de sfeer in het boek ten goede. Heel eerlijk, waarheidsgetrouw en interessant. Maar ook heel humoristisch, fantasievol en spannend. En door de prettige schrijfstijl las het ook nog eens heel fijn weg. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder gaat!! Ik heb echt van dit boek genoten en ga zeker de andere delen nog lezen!
 Uit: Hebban.nl
 

 
Dit is het eerste deel van een tweede trilogie boordevol avonturen van Oscar en Stiene. Oscar heeft een speciale gave die te maken heeft met het verbond tussen oud en jong. Die gave zal hem helpen tijdens hun avontuur, ook al heeft hij ze nog niet onder controle. Dat er nog heel wat munten over zijn om tijdreizen te ondernemen, maakt duidelijk dat er nog boeken zullen volgen met nieuwe avonturen.
Door de tijdreis in dit boek belanden Oscar en Stiene in Salem. Daardoor kan de auteur historische informatie verwerken in Oscars avonturen. De lezer krijgt duidelijk de sfeer mee die er heerst in het Salem van die tijd. De dreiging van een beschuldiging van hekserij maakte het leven er erg onaangenaam. Het bezoek aan de Mensothecaris is dan weer eerder een filosofische insteek, waarbij leven en dood centraal staan.
 Uit: Pluizuit.be
 

 
De lezers verslinden deze reeks van Oscar Cook met rode oortjes. Opnieuw een spannend, fantasierijk leesboek!
 Uit: Biblion, Mart Seerden

opmerkelijke-gebeurtenissen-vera-van-renterghem-boektrailer2.jpg

Citaten uit Zonderlinge Gebeurtenissen

Nieuwtjes over Oscar

Tot nu toe verschenen in de Oscar Cook reeks

bottom of page