top of page

Een nieuwe wereld in 100 dagen

'Hoe zou de wereld eruitzien als je gedurende één dag alles kon beslissen?' Vroeg ik aan honderden jongeren uit de meest diverse middens.

Boekomslag Een nieuwe wereld in 100 dagen

Ze tekenden hun belevenissen op in een dagboek. Honderd verhalen werden verzameld in het boek ‘Een nieuwe wereld in honderd dagen’.

Ze bieden je een unieke inkijk in hun leven en gedachten. Hun authenticiteit is de basis van de creatie van de Nieuwe Wereld waarin ze zichzelf en de hele wereldbevolking een plek willen geven. Ze schenken hun verhaal weg omdat het jouw verhaal zou kunnen zijn.

In het boek maak je kennis met een drugsverslaafde jongen die hoopt op het afsluiten van zijn verleden, met een autistisch meisje dat haar best doet om uit te leggen wat ze voelt, met het stotterende meisje dat haar grootste wens uitlegt, met de vluchteling die van zijn wanhoop een bron van hoop maakt, met de Belgisch kampioen schaken die zijn pionnen op de wereld zet, met het meisje dat zich inzet voor het behoud van de natuur, met de circusjongen die de wereld op zijn kop wil zetten, met de creatieveling die zijn wereld kleurt, met het zigeunermeisje dat haar hart openzet, met de jongen die twijfelt of hij priester wil worden, met het fluistermeisje, met de joodse jongen … en de vele andere jongeren die allemaal hetzelfde gemeen hebben: een toekomst.


Logo Een nieuwe wereld in 100 dagen

Eleni Debo heeft hun verhalen met prachtige portretten geïllustreerd. De jongeren spreiden in hun verhalen hun vleugels uit.

Dit boek is bestemd voor iedereen van de hele wereld, voor elke leeftijd, zonder onderscheid. Hun verhalen zijn de startmotor voor verandering.

Comments


Volg Oscar Cook op Facebook

Volg Vera op Facebook

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page