top of page

Boektrailer

Zonderlinge Gebeurtenissen

Oscar Cook – deel 2

Mijn leventje, ik vrees dat het bizar zal blijven.

 

Of dit te maken heeft met het Kraaiennest, het bejaardenhuis waarin ik als dertienjarige woon?

Of met mijn vrienden Karel, Otto en Lise van minstens tachtig?

Of met mijn vriendin Stiene die ik niet meer uit mijn leven kan wegdenken?

Of met mijn vader die een geheim met zich meedraagt?

Of met de bovenmenselijke kracht van een fetisj?

 

Ja, zeker en vast, maar er is meer.

Uitgeverij: Pelckmans (Voorheen: Van Halewyck)

Illustratie cover: Isabel Bouttens

OscarCook-deel2-Zonderlinge-Gebeurtenissen-Vera-Van-Renterghem.jpg

Het Verhaal

Als professor Otto plots de wetenschap afzweert, dan kun je er donder op zeggen dat er iets aan de hand is. Iets? De wereld staat op het punt voorgoed te veranderen!
 
Welke rol spelen een gek die zich God waant, een onmenselijk lelijk wezen en een humeurige speelkaartenmaker met zijn twee kleindochters? Wat als leugens waarheid en waarheid leugens worden? Komen Stiene en ik heelhuids uit het avontuur dat ons naar Ingolstadt in het jaar 1816 brengt? Zijn we echt allemaal helden, zoals Karel zegt?
 
Als ik tegelijkertijd meer te weten wil komen over de dood van mijn moeder, krijg ik antwoorden … op vragen die ik me nooit eerder stelde.

VeraVanRenterghem-OscarCook-ZonderlingeGebeurtenissen-Dia14.jpg

De Pers over Oscar Cook

‘Voor de betere lezers vanaf het vijfde leerjaar is het boek Oscar Cook, Zonderlinge gebeurtenissen, van Vera van Renterghem een aanrader. Het is een heel bijzonder verhaal dat jongeren al van bij het begin meesleurt in een draaikolk van gebeurtenissen. Het verhaal is soms knotsgek dan weer lekker spannend.’
 Uit: markantmag.be

 
‘In het boek steken ook verwijzingen naar onze eigen wereld. Racisme en vreemdelingenhaat zijn van alle tijden. Oscar en Stiene ontdekken ook dat vreedzaam protest een wijze manier is om met geweld om te gaan.’
Uit: www.lees-wijzer.be
 
‘Volg Oscar en Stiene maar naar Ingolstadt in 1816 om erachter te komen waar het over gaat en hoe gevaarlijk die formule wel is. En ontdek tegelijk dan ook maar hoe het zit met Jeanne D’Arc en Schwarzenegger…  Nog niet benieuwd genoeg? Dan kan ik je nog meegeven dat dit boek alweer zo kleurrijk geschreven is, dat je je één van Oscars trawanten waant. Warm aanbevolen!’
Uit: www.koekjesenboekjes.be
 
“Oscar Cook – Zonderlinge gebeurtenissen” is net als het eerste deel opnieuw een spannend boek, geschikt voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar.
Auteur Vera Van Renterghem heeft met dit boek opnieuw een uitstekend boek afgeleverd, met een verhaal dat leest als een trein en op geen enkel moment verveelt.
Ze beschrijft de personages en de situaties zo goed, dat je je als lezer middenin het verhaal waant.
 Uit De Boekenkast: boekenkastweb.wordpress.com

 
Oscar Cook laat zien dat bejaarden nog lang niet zijn afgeschreven, hoewel het grootste deel van dit boek zich afspeelt buiten het bejaardentehuis. In het Duitse Ingolstadt beleven ze spannende avonturen met monsters, moorden en grote potten bier, met kaartspellen, open riolen en een spannend kat-en-muisspel met Zacharius, die is meegereisd door de tijd.
Oscar Cook is geweldig spannend geschreven, heeft hier en daar een scheldwoord (dat je vast gewaarschuwd bent) en bekijkt het verhaal van Frankenstein op een unieke manier.
 Door: CooleSuggesties ( https://www.coolesuggesties.nl)

 
Oscar en Stiene reizen naar het Duitse Ingolstadt van 1816 waar Frankenstein een monster maakt. Een mysterieuze zoektocht volgt, die op het niveau van meerdere (geschiedkundige) lagen wordt verteld. Er zijn nog losse eindjes en afgaande op Oscars woorden lijkt er nog een derde deel aan te komen. Zal Oscar eindelijk te weten komen wat er met zijn moeder is gebeurd? Ook dit tweede deel verdient veel lezers. Spannend, fantasierijk leesboek voor échte lezers vanaf ca. 10 jaar. 
Mart Seerden
NBD Biblion (www.bol.com/nl)

 
Een groot pluspunt is dat Vera van Renterghem heel gedetailleerd en beeldend kan schrijven. Daardoor lijkt het alsof je zelf samen met Oscar terug in de tijd gaat en je in het verhaal bevindt. Je wordt dan als het ware in het verhaal getrokken.
 
Het boek vol met spannende situaties laat je aandacht niet los en het eenvoudige taalgebruik en korte zinnen zorgen er ook voor dat het boek snel leest. 
Uit: http://www.chicklit.nl/boekrecensies (recensie van Tina Li)

VeraVanRenterghem-OscarCook-ZonderlingeGebeurtenissen-Dia09.jpg

Citaten uit Zonderlinge Gebeurtenissen

Nieuwtjes over Oscar

Tot nu toe verschenen in de Oscar Cook reeks

bottom of page