top of page

Boektrailer

Vreemde Gebeurtenissen

Oscar Cook – deel 5

Oscar en Stiene komen op mysterieuze wijze in het Duitsland van 1943 terecht, in een spiraal van oorlogsgeweld, leugens en verraad. Wie is te vertrouwen, wie niet?

Gelukkig ontmoeten ze de warme oude man Herman die hen op het spoor brengt van de dappere Marthe en haar poppenfabriek.

Uitgeverij: Pelckmans

Illustratie cover: Isabel Bouttens

OscarCook-deel5-Vreemde-Gebeurtenissen-Vera-Van-Renterghem.jpg
Vera-Oscar-deel5.gif

Het Verhaal

Ze proberen met hun nieuwe vrienden uit de houdgreep van de nazi’s te blijven en Jutte te helpen, maar dat is niet zonder gevolg.
 
Is het bombardement bovenop de Berlijnse flaktoren de voorbode van de waarheid die in hun gezicht zal ontploffen? Wat is het verband tussen Stienes mama en het jaar 1943? Wat voert de Mensothecaris in zijn schild? Geraken ze ooit weer thuis?

citaat-6-vreemde-gebeurtenissen-oscar-cook-5.jpg

De Pers over Oscar Cook

De spanning en onzekerheid van de oorlog, de bombardementen en de kleine stukjes leed in de levens van mensen worden op indringende wijze getoond.
(Coole Suggesties)


Wat onmiddellijk opvalt is de rijke taal waarin het boek geschreven is. De auteur slaagt erin een bijzondere en mysterieuze sfeer te scheppen en ondertussen kinderen te laten kennismaken met nieuwe woordenschat en mooie zinsconstructies.  Ze verweeft belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis met een goede dosis fantasie en komt zo tot een verrassend verhaal met veel diepgang.  Deze reeks in rijke taal is een aanrader voor sterke lezers vanaf 10 jaar die houden van geschiedenis en mysterie.
(Het Boekenrijk)

Citaten uit Vreemde Gebeurtenissen

Nieuwtjes over Oscar

Tot nu toe verschenen in de Oscar Cook reeks

bottom of page