top of page

Documentaire Kortfilm 'Bijzonder buitengewoon' voor Ket&Doc

De documentaire kortfilm ‘Bijzonder buitengewoon’ is een van de vijf kinderdocumentaires die het Vlaams Audiovisueel Fonds, Ketnet en JEF selecteerden voor de editie 2023 van ‘Ket & Doc’.


Deze film is van de hand van de filmmaakster Sarah Van Daele en het productiehuis Storyhouse. Sarah vroeg me mee te werken aan de auditie en het script. Ik nam de uitdaging aan, het werd de start van een blijvende samenwerking (later meer daarover!).


De documentaire kortfilm gaat over Mona, een fantasierijke tiener, die net als haar broer kampt met ASS (autisme spectrum stoornis). Mona stap van het bijzonder onderwijs naar het gewoon onderwijs. Mona duikt weg in haar fantasie om aan de rollercoaster van emoties te ontsnappen en zo moedig door te kunnen zetten. In de film wordt autisme plastisch en betekenisvol in beeld gebracht. De kracht van Mona en haar broer om ermee om te gaan is ontwapenend.


De première van ‘Buitengewoon bijzonder’ en de vier andere geselecteerde films ging door op 17-18-19 februari 2023 in verschillende filmzalen (meteen uitverkocht!), maar de film is ook te zien op Ketnet: https://www.ketnet.be/kijken/k/ket-doc/4/ket---doc-s4a5
Volg Oscar Cook op Facebook

Volg Vera op Facebook

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
bottom of page