Vera Van Renterghem | Oscar Cook: Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen
Buitengewone gebeurtenissen - Zonderlinge gebeurtenissen - Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen - Ik ben 13 en woon in een bejaardenhuis. Belachelijk, dat dacht ik aanvankelijk ook, maar er veranderde veel, heel veel. Ik kan u niet zomaar in één, twee, drie uitleggen wat er allemaal is gebeurd. Toch misschien nog even het volgende. Om u te waarschuwen.
1109
page-template-default,page,page-id-1109,page-child,parent-pageid-492,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
De Wereld van Oscar Cook - Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Oscar Cook (deel 3):
Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Het verhaal

Dit is geen doodgewoon verhaal van een dertienjarige jongen die in een bejaardenhuis woont en vriendschap sluit met tachtigjarigen. Nee, geloof me, er gebeuren vreemde dingen. Wat moet ik denken van een eeuwenoude vloek en het schoentje van Ko Ai, van blinde Chang en van het wrede volk in het Kachingebergte en hun jademijnen?

 

Stiene en ik belanden in Beijing in het jaar 1420. Brengt dit ons dichter bijeen of drijft het ons verder uit elkaar? Durf ik de waarheid onder ogen te zien? Ook als die het geheim van mijn vader en moeder ontsluiert?

De Pers over 'Oscar Cook'

Het verhaal spreekt ontzettend tot de verbeelding en vooral de details van de gedeelten die zich afspelen in Beijing zijn bijzonder mooi opgetekend. Als lezer waan je je bijna echt in het Beijing van 1420. De Vlaamse schrijfster en historica Vera Van Renterghem heeft met deze serie een verhaal geschreven dat veel jongeren zal weten te boeien. Tijdens dit avontuur kom je er als lezer achter, dat er binnenin elk verhaal weer een ander schuilt en hoe belangrijk vriendschap is.

 

Uit: Chicklit.nl (Maria Stam)

 


 

Oscar Cook is een buitengewoon kereltje. Hij maakt magische avonturen mee die het daglicht niet altijd kunnen verdragen. In deze spannende boeken gaan geschiedenis, magie en mysteries hand in hand.
Ook in dit boek zitten wat heel spannende scènes, die je pagina voor pagina zullen laten verslinden

 

Uit: Coole Suggesties (Dennis Van Houts)

 


 

Jeugdauteur Vera Van Renterghem heeft met deze trilogie een heus pareltje geschreven. Een verhaal dat boeit van begin tot einde over een dertienjarige jongen die in een bejaardenhuis woont en het ene na het andere avontuur beleeft.

 

Uit: boekenkastweb.wordpress.com

 


 

Samen met vriendin Stiene brengt de fetisj Oscar naar het China en Birma van 1420, een tijd waarin jonge meisjes worden uitgebuit in de mijnbouw, op zoek naar jade. Door dit mooi in de historische context geplaatste verhaal heen loopt Oscars zoektocht naar zijn moeder en haar betrokkenheid bij de misstanden in China. Een zoektocht met verhaallijnen die op meerdere niveaus verteld worden. Zullen alle losse eindjes nu opgelost zijn? Het is te hopen van niet, want Oscar en Stiene en hun “bejaarde’ vrienden verdienen nog vele verhalen, en heel veel lezers! Wederom een spannend, fantasierijk leesboek.

 

Uit: NBD Biblion, Mart Seerden

Citaten uit ‘Oscar Cook deel 3’

Citaat Oscar Cook deel 3 - Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Citaat Oscar Cook deel 3 - Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Citaat Oscar Cook deel 3 - Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Citaat Oscar Cook deel 3 - Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Citaat Oscar Cook deel 3 - Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Deel 1: Oscar Cook Buitengewone Gebeurtenissen
Deel 2: Oscar Cook Zonderlinge Gebeurtenissen
Deel 3: Oscar Cook Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen
Deel 4: Oscar Cook Opmerkelijke Gebeurtenissen

 

Uitgeverij: Van Halewyck
Illustratie cover: Isabel Bouttens

De Boek Trailer van Oscar Cook, Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen