Vera Van Renterghem | De wereld van Oscar Cook | Vera van Renterghem
Buitengewone gebeurtenissen - Zonderlinge gebeurtenissen - Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen - Ik ben 13 en woon in een bejaardenhuis. Belachelijk, dat dacht ik aanvankelijk ook, maar er veranderde veel, heel veel. Ik kan u niet zomaar in één, twee, drie uitleggen wat er allemaal is gebeurd. Toch misschien nog even het volgende. Om u te waarschuwen. De gemiddelde leeftijd
758
page-template-default,page,page-id-758,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Oscar Cook - Buitengewone Gebeurtenissen - vera van renterghem

Publicatiedatum: 16 maart 2017

 

Uitgeverij: Van Halewyck

Book trailer - Oscar Cook deel 1 - Buitengewone Gebeurtenissen - door Jonas van de Moortel
Book trailer - Oscar Cook deel 2 - Zonderlinge Gebeurtenissen
Book trailer - Oscar Cook deel 3 - Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen

Oscar Cook:
Buitengewone Gebeurtenissen

 

Korte inhoud:

Ik ben 13 en woon in een bejaardenhuis. Belachelijk, dat dacht ik aanvankelijk ook, maar er veranderde veel, heel veel. Ik kan u niet zomaar in één, twee, drie uitleggen wat er allemaal is gebeurd. Toch misschien nog even het volgende. Om u te waarschuwen. De gemiddelde leeftijd van de mensen met wie ik onder hetzelfde dak woon is tachtig. Het gebouw is tot de nok gevuld met scheten en scheldwoorden, kommer en kwel. Maar ook met vrolijkheid en vriendschap. Ik heb het zelf ondervonden.

 

De oud-militair Karel, professor Otto en het aardige besje Lise zijn mijn vrienden geworden. Zonder hen zat mijn vader wellicht nog steeds in de gevangenis. Of wist ik niet wat er met mijn moeder was gebeurd toen ze vijf jaar geleden in mysterieuze omstandigheden stierf. Of had ik nooit geweten hoe moedig een mens kan zijn. Of had ik nooit beseft hoe hecht mijn vriendschap met Stiene is (of hoe moet ik het noemen…). Of had ik nooit geloofd dat er bovenmenselijke krachten zijn.

 

Ik zal zwijgen, ik kan u beter niet overdonderen.

Wil je meer weten?

 

Wil je meer te weten komen over de zoektocht naar wie mijn moeder en vader echt (geweest) zijn?

 

Wil je mijn vrienden in het bejaardenhuis leren kennen (ik waarschuw je, ze zijn op z’n minst gezegd een beetje vreemd)?

 

Wil je weten wat zuster Mathilde zo allemaal van mij denkt (niet veel fraais, vrees ik)? Ben je benieuwd wat mijn beste vriendin (eerlijk gezegd heb ik er maar één) allemaal durft?

 

Wil je weten wat er zo allemaal door mijn hoofd schiet op de meest onverwachte momenten?

 

Volg me dan op de facebookpagina Oscar Cook