Vera Van Renterghem | Oscar Cook: Opmerkelijke Gebeurtenissen
1313
page-template-default,page,page-id-1313,page-child,parent-pageid-492,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Boektrailer van Oscar Cook, opmerkelijke gebeurtenissen screenshot

Oscar Cook (deel 4):
Opmerkelijke Gebeurtenissen

Het verhaal

In het nieuwste boek OSCAR COOK, OPMERKELIJKE GEBEURTENISSEN, lijkt het erop dat het leventje van Oscar nooit meer normaal zal zijn. Als zijn vriendin Stiene een kistje met vreemde munten en een briefje van haar verdwenen mama ontdekt, start een nieuw opmerkzaam avontuur. Dankzij de onvoorspelbare en vreemde kracht in Oscars binnenste en het verbond van jong en oud reist hij samen met Stiene door tijd en ruimte om de waarheid over het leven van Stienes moeder te ontdekken. Ze belanden na een indrukwekkende reis in Salem in het jaar 1692. Salem was toen een Engelse koloniestad in Noord-Amerika. Al jarenlang was de spanning er al hoog opgelopen door de oorlogen met de Fransen en met de oorspronkelijke Indianenbevolking. Als daarbovenop de stad in de ban is van hekserij, loopt de ketel over.

 

Maar wat heeft hekserij te maken met de moeder van Stiene? Wat als Oscar en Stiene ook beschuldigd worden van hekserij? Moeten ze argwaan koesteren voor de Indiaanse vrouw die hen wil helpen? En is het waar dat er in het universum een plek is waar alle mensenlevens worden bewaard?

 

Wat ze ontdekken over de moeder van Stiene stijgt boven hun verbeelding uit.

De Pers over 'Oscar Cook'

Na het succes van de eerste trilogie is Oscar (gelukkig) nog niet uitverteld en is er met ‘Oscar Cook, Opmerkelijke gebeurtenissen’ een uitstekend vervolg verschenen over de avonturen van Oscar, Stiene en de anderen. Ook dit vierde boek rond de dertienjarige jongen bevat een leuk, spannend en avontuurlijk verhaal, voorzien van de nodige humor.

Het is steeds een plezier om de boeken van jeugdauteur Vera Van Renterghem te lezen, ook haar nieuwste boek is een pareltje. Dit boek is geschikt voor lezers vanaf 12 jaar en is een absolute aanrader

 

Uit: Boekenkastweb

 


 

Ik kon aan de kleine details in het verhaal merken dat dit verhaal is geschreven door een historica. Elk dingetje klopt en dat komt de sfeer in het boek ten goede. Heel eerlijk, waarheidsgetrouw en interessant. Maar ook heel humoristisch, fantasievol en spannend. En door de prettige schrijfstijl las het ook nog eens heel fijn weg. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar hoe het verhaal verder gaat!! Ik heb echt van dit boek genoten en ga zeker de andere delen nog lezen!

 

Uit: Hebban.nl

 


Citaten uit ‘Oscar Cook deel 3’

Deel 1: Oscar Cook Buitengewone Gebeurtenissen
Deel 2: Oscar Cook Zonderlinge Gebeurtenissen
Deel 3: Oscar Cook Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen
Deel 4: Oscar Cook Opmerkelijke Gebeurtenissen

 

Uitgeverij: Pelckmans
Illustratie cover: Isabel Bouttens

De Boek Trailer van Oscar Cook, Opmerkelijke Gebeurtenissen